Oletko joskus miettinyt mitä muuta voisi tehdä valmiista piparkakkutaikinasta, kuin pelkkiä pipareita? Jos piparkakkutaikinaa jää yli, sitä voi käyttää esimerkiksi piirakkapohjana. Tämä galette valmistuu neljästä raaka-aineesta hetkessä!

Piparit, sinihomejuusto ja persimon ovat klassikkoyhdistelmä, joka kuuluu monilla jouluun. Sain niistä idean helppoon galetteen, joka valmistetaan kaupan valmiista piparkakkutaikinasta.
Miksen ole tehnyt tätä aiemmin?
Pipari-sinihomejuustogalette
1 piparitaikina
1 sinihomejuusto (Aura)
1 ranskankerma
2 persimonia
• Piparkakkutaikina sulatetaan ja kaulitaan isoksi ympyräksi leivinpaperin päällä. Nostetaan pellille.
• Päälle levitetään ranskankermasta ja homejuustomurusta sekoitettu täyte. Voit ripauttaa joukkoon suolaa tai halutessasi esimerkiksi timjamia. Voit myös laittaa enemmän sinihomejuustoa, jos haluat. Jätä kuitenkin noin 5cm reunoista täyttämättä.
• Täytteen päälle viipaloidaan ohuita persimonviipaleita. Loput kuutioidaan ja tarjotaaan piirakan kanssa kylminä.
• Reunat taitetaan täytteen päälle. Galettea paistetaan 200-asteisen uunin keskitasolla 20-25 minuuttia (175C kiertoilma).
Pinnalle voit lisätä rouhitttuja saksanpähkinöitä, hunajaa tai persimonia. Tai murustella vaikka vähän lisää sinihomejuustoa. Voit notkistaa homejuuston myös tilkalla kermaa tai maitoa. Tämä ohje ei ole niin tarkka, tuunaa oman makusi mukaan!
Ps. Jos olet enemmän makean ystävä, kokeile puolukka-kinuskigalettea, jonka löydät Annin Uunissa -blogista!
