Helppo lasagne yhdellä kastikkeella

Tosi helppo lasagne syntyy yhdellä kastikkeella. Olen aina pitänyt lasagnea jotenkin työläänä arkiruokana, joten kehittelin joskus vuosia sitten yhden kastikkeen lasagnen, jossa ei tarvita erillistä juustokastiketta. Nyt tein siitä vielä astetta helpomman version, ja ajattelin jakaa reseptin teillekin näin hiihtoloman kynnyksellä. Helppo lasagne maistuisi varmasti pulkkamäen tai hiihtolenkin jälkeen.

Yhden kastikkeen lasagne on niin helppo valmistaa, että jopa makaronilaatikko tuntuu työläältä sen rinnalla! Jos juustokastikkeen valmistaminen tuntuu turhan vaikealta, niin tätä kannattaa kokeilla. Aitoa lasagnea se ei tietenkään korvaa, mutta mehevä ja herkullinen lopputulos kelpaa ainakin meillä arkilasagneksi aivan mainiosti. Tällä kertaa tein kanalasagnen broilerin jauhelihasta, mutta ohje toimii loistavasti myös vähärasvaisella naudan jauhelihalla. Olen tehnyt vastaavaa myös kasvislasagnena härkiksestä, joten voit huoletta korvata jauhelihan sillä.

Helppo lasagne

Helppo lasagne

400 g (broilerin) jauhelihaa
1 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tlk (à 500 g) tomaattimurskaa (tai paseerattua tomaattia)
2 tl suolaa
2 tl basilikaa
2 tl balsamicosiirappia (tai 1 tl sokeria)
ripaus savupaprikajauhetta
1 tlk (2 dl) ”kaurakermaa” (tai ruokakermaa)
200 g mozzarellajuustoraastetta
noin 12 lasagnelevyä

  1. Ruskista jauheliha öljyssä suurella pannulla. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Lisää tomaattimurskat, mausteet ja ”kaurakerma”. Kuumenna ja hauduta kastiketta noin 10 minuuttia.
  3. Levitä lasagnevuoan pohjalle ohut kerros kastiketta ja levitä päälle lasagnelevyjä. Kaada levyille kastiketta, ripottele juustoraastetta ja sen päälle jälleen lasagnelevyjä. Tee toinen samanlainen kerros. Ripottele pinnalle loput juustoraasteet.
  4. Kypsennä lasagnea 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Lasagnen kannattaa antaa vetäytyä muutama minuutti ennen herkuttelua.

Jätä kommentti