Helppo butter chicken maistuu koko perheelle

Intialainen butter chicken eli voikana on varmasti palak paneerin lisäksi yksi suosituimmista intialaisista ruoista, ainakin Suomessa. Butter chicken tehdään oikeasti siten, että broilerit marinoidaan jogurttimarinadissa. Tämä nopea ja helppo butter chicken valmistuu kuitenkin ilman marinoimista, ja siitä tulee silti ihan äärettömän herkullista. Jos et ehdi marinoimaan broileria, suosittelen kokeilemaan tätä nopeampaa versiota. Et taatusti pety!

Vinkki! Butter chicken sopii nimestään huolimatta myös kasvissyöjille, kun korvaat broilerin jollain kasviproteiinivalmisteella, rapeaksi paistetulla tofulla tai vaikka MiFU-suikaleilla. Maitotuotteen voit myös korvata omaan ruokavalioosi sopivalla tuotteella.

Helppo butter chicken

400 g broilerin rintafileitä (miedosti suolattu)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2-3 rkl öljyä tai voita paistamiseen
1 rkl inkivääriä hienonnettuna
2-3 tl garam masalaa
1-2 tl juustokuminaa
1 tl kurkumaa
1 tlk (500 g) paseerattua tomaattia
3 rkl tomaattisosetta
2 tl sokeria
n. 1 tl suolaa
2 dl kermaa, turkkilaista jogurttia tai kaurakermaa

  1. Tarkista, ovatko broilerit valmiiksi suolattuja. Jos ei, ripottele niiden pinnalle suolaa (1/2-1 tl). Paloittele fileet reiluiksi paloiksi ja ruskista ne pannulla öljyssä. Paista broilerit kypsiksi ja siirrä ne sivuun.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita rasvassa. Lisää inkivääri ja mausteet pannulle. Sekoittele hetki.
  3. Lisää pannulle tomaattisäilykkeet, sokeri ja suola. Sekoita broilerit kastikkeen joukkoon ja hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes kastike hieman sakenee ja maut tasaantuvat.
  4. Lisää kerma tai jogurtti kastikkeeseen. Huom! Maista kastiketta vielä tässä vaiheessa ja lisää mausteita omaan makuusi sopivaksi. Butter chicken on yleensä lempeän mausteinen, ei tulinen. Voit silti halutessasi lisätä chilijauhetta kastikkeeseen. Mausteissa ja mausteseoksissa (kuten garam masala) on paljon eroja, joten mausteiden määrä on suuntaa-antava. Tarjoa butter chicken basmatiriisin ja itse tehdyn naanleivän kanssa.

Pidempiä versioita, joissa broilerit marinoidaan etukäteen, löytyy paljon netistä. Esimerkiksi tässä on selkeä kuvallinen ohje.

Haluatko päästä vieläkin helpommalla?

Monissa vauvaperheissä tunnetaan Samasta padasta -kirjan resepti huijarin butter chicken, joka valmistetaan MiFU-suikaleista. Sen voi yhtä hyvin tehdä myös tofusta, kikhereistä tai vaikka broilerin fileesuikaleista, jos haluaa. Huijarin butter chicken on muutamassa minuutissa valmista ja se maistuu koko perheelle. Voit oikaista reseptissä vielä sipulin pilkkomisessa ja ostaa valmista pakasteessa myytävää hienonnettua sipulia. Kuten kaikki Samasta padasta -reseptit, myös huijarin butter chicken sopii myös vauvalle, kun lisäät suolan ja maitotuotteet vasta lopuksi.

Huijarin butter chicken

1 sipuli hienonnettuna
2 rkl öljyä
½ dl mantelijauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl (ceylonin)kanelia
1 tl kurkumaa
½ tl neilikkaa
2 rkl tomaattipyreetä
500 g paseerattua tomaattia
1 rs Valio MiFU-suikaleita, curry-hunaja
3 rkl voita
2 dl kermaa
1 tl suolaa

  1. Kuullota sipulia muutama minuutti öljyssä.
  2. Sekoita mantelijauhe ja mausteet sipulin joukkoon.
  3. Lisää tomaattipyree ja paista pari minuuttia sekoitellen. Lisää paseerattu tomaatti ja anna kastikkeen hautua kannen alla 5 minuuttia.
  4. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Ota 2 dl kastiketta sivuun vauvalle.
  5. Paista Mifu-suikaleet paistinpannulla rasvassa rapeiksi. Sekoita kastikkeeseen.
  6. Nosta pannu liedeltä. Sekoita kerma, loppu voi ja suola joukkoon. Söimme huijarin butter chickenin riisin ja kvinoan kanssa. Vauvan annoksessa lisäksi Yosan turkkilaista kaurajogurttia.
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s