Parsakaaliletut

Pinaattiletut ovat lasten lemppareita, eikö? Syöttäessäni parsakaalisosetta vauvalleni mietin, miten kätevää olisi antaa sosetta sormiruokana eli esimerkiksi lettuna. Koska pinaattiletut ovat lasten suosikkeja ja parsakaali yksi vauvani lempiruoista, ajattelin kehitellä helpot sormiruokailijan parsakaaliletut. Samasta padasta -ajatuksella, totta kai. Niin syntyivät pinaattilettuja muistuttavat parsakaaliletut, joista osan paistoin suolattomina vauvalle ja osan meille aikuisille. Nämä maistuivat meille kaikille niin hyvin, että uskallan jakaa ohjeen muillekin.

Miksei pinaattilettuja? Alle 1-vuotiaalle ei saisi antaa runsaasti nitraattia sisältäviä kasviksia. Runsaasti nitraattia sisältäviä kasviksia ovat pinaatin lisäksi nokkonen, punajuuri, erilaiset lehtisalaatit, rucola, kiinankaali, lehtikaali, kyssäkaali, kurpitsa (muut kurpitsalajit, paitsi kesäkurpitsa), retiisi, varsiselleri, fenkoli, tuoreet yrtit, idut, juuresmehut. (Lue lisää: Ruokaviraston Elintarvikkeiden turvallisen käytön ohjeet 2019)

Parsakaaliletut

450 g parsakaalia (käytin itse pakasteparsakaalia, jota sattui olemaan pakastimessa)

Vauvan parsakaaliletut (14 kpl)
1 dl (n. 85 g) parsakaalisosetta
1 kananmuna
noin 1 dl äidinmaitoa, korviketta tai kauramaitoa
3/4 dl vehnäjauhoja

Parsakaaliletut koko perheelle (30 kpl)
3 dl (n. 260 g) parsakaalisosetta
3 kananmunaa
3 dl kauramaitoa
2 dl vehnäjauhoja
noin 1 tl suolaa

  1. Valmista ensin parsakaalisose: Keitä parsakaalia 2-3 minuuttia, kaada suurin osa vedestä pois ja soseuta parsakaalit sauvasekoittimella. Jaa sose kahteen kulhoon (1 dl ja 3 dl).
  2. Mittaa loput lettujen ainekset kulhoihin ja sekoita tasaiseksi. Jauhojen määrä riippuu hieman soseen paksuudesta. Lisää siis jauhoja vähän kerrallaan ja paista vaikka tarvittaessa pari testilettua. Jos taikina tuntuu liian kiinteältä, lisää tilkka nestettä.
  3. Paista parsakaaliletut öljytyllä lettupannulla. Kappalemäärät tarkoittavat pikkulettuja, mutta lettujen paksuudesta riippuen määrä voi hieman vaihdella.
  4. Tarjoa letut vauvalle sellaisenaan ja muille esimerkiksi raejuuston tai puolukkahillon kanssa.

Vinkki! Voit käyttää lettuihin myös muita jauhoja, esimerkiksi kaurajauhoja tai grahamjauhoja. Lisää jauhoja vähän kerrallaan, jotta taikinasta ei tule liian paksua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s