Munakoiso-kesäkurpitsapaistos

Joskus ruoanlaitto on varsinaista improvisointia. Kaapissa on tiettyjä raaka-aineita, mitään reseptiä ei ole, mutta ruokaa olisi saatava pöytään. Kun teen ruokaa itselleni, sen ulkonäkö ei ole ratkaisevassa asemassa. Yritän syödä kohtuullisen terveellisesti, melko kasvispainotteista ruokaa ja paljon proteiinia. Mikään karppaaja en ole, mutta riisin, pastan ja perunan osuus ruokavaliossani on aika pieni. Syynä on lähinnä laiskuus ja kyllästyminen. Pastaa ja riisiä kannattaisi keittää kerralla isompi määrä, jolloin söisin niitä aina monta päivää putkeen. Tästä syystä syön kastikkeet ja paistokset usein salaattipedillä tai jonkinlaisen kasvispedin päällä.

Tällä kertaa kaapissa oli mm. munakoisoa, kesäkurpitsaa, tomaatteja, erilaisia säilykkeitä, linssejä ja papuja. Parvekkeellani kasvaa yrttejä. Näistä syntyi munakoisopaistos, jonka maku oli ulkonäköä parempi 🙂

Munakoiso-kesäkurpitsapaistos

Munakoiso-kesäkurpitsapaistos

1/2 munakoiso
1/2 kesäkurpitsa
3 tomaattia
1 valkosipulinkynsi
1 sipuli
1 punainen chili
1 tl suolaa
mustapippuria 
noin 1 dl vettä
2 rkl tomaattipyreetä
1 dl punaisia linssejä
1-2 tl kuivattua basilikaa ja oreganoa
1 prk valkoisia isoja papuja
tuoreita yrttejä

1. Paloittele munakoiso, kesäkurpitsa ja tomaatit. Kuori ja hienonna sipulit. Puhdista chili ja hienonna se hyvin hienoksi. Kuullota sipulit öljyssä suurella paistinpannulla tai kasarissa, lisää chili. Siirrä seos pois pannulta. Paista kesäkurpitsat ja munakoisot reilussa öljyssä muutamassa erässä. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Lisää pannulle sipulit, tomaatit, vesi, tomaattipyree sekä huuhdotut ja valutetut linssit. Mausta haluamillasi yrteillä. Hauduta kannen alla noin 10-15 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja linssit kypsyneet. Paistos saa hautua pidempäänkin, mikäli maltat. Voit hauduttaa paistosta välillä ilman kantta, mikäli siinä on paljon nestettä.
3. Kaada kasariin huuhdotut ja valutetut pavut. Kuumenna vielä noin 5 minuuttia. Ripottele pinnalle reilusti tuoreita yrttejä, esimerkiksi basilikaa. Maista ja mausta paistosta lisää tarvittaessa. (Kasvisten koot vaihtelevat, joten myös suolan ja mausteiden tarve vaihtelee).
4. Tarjoa paistos sellaisenaan tai riisin kanssa. Toimii myös kasvislisäkkeenä tai esimerkiksi salaatin kanssa.

Ulkonäkö voi pettää

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s