Siemennäkkäri

Siemennäkkäri säilyy parhaiten rapeana paperipussissa

Tämä siemennäkkäri on suosikkini. Minun on vaikea hillitä itseäni, etten söisi sitä koko pellillistä kerralla. Jos et ole vielä kokeillut, niin suosittelen lämpimästi kokeilemaan! Sain alkuperäisen reseptin vuosia sitten entiseltä kollegalta, jolla oli keliakia. Sain maistaa häneltä palan siemennäkkäriä ja olin aivan myyty. Ei ihme, että siemennäkkäristä on tullut suorastaan hitti.
Huomaathan, että näkkileipä sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon, kun käytät leivonnassa puhtaita kaurahiutaleita.

Siemennäkkäri

3 kananmunaa
1 dl kuorittuja seesaminsiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1 dl kaurahiutaleita (puhdasta kauraa)
3/4 tl suolaa
2 rkl perunajauhoja
1. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita pehmeäksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille mahdollisimman ohueksi levyksi.
2. Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

3. Leikkaa näkkäri heti uunista ottamisen jälkeen paloiksi ja jäähdytä ritilän päällä. Säilytä esimerkiksi paperipussissa, jotta näkkäri pysyy rapeana.

Vinkki: Siemennäkkäri toimii myös lahjana tai tuliaisena. Kokoa kaikki raaka-aineet kananmunaa lukuunottamatta kauniiseen lasipurkkiin. Kirjoita resepti ja kiinnitä se lasipurkkiin kauniilla nauhalla. Lahjan saajan tarvitsee lisätä enää kananmunat, ja näkkäri on valmis.

 

Siemennäkkäri on terveellinen, maukas, rapea ja kaiken lisäksi helppo tehdä täysin gluteenittomana.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s