Siemennäkkäri

Siemennäkkäri säilyy parhaiten rapeana paperipussissa

Tämä siemennäkkäri on suosikkini. Minun on vaikea hillitä itseäni, etten söisi sitä koko pellillistä kerralla. Jos et ole vielä kokeillut, niin suosittelen lämpimästi kokeilemaan! Sain alkuperäisen reseptin vuosia sitten entiseltä kollegalta, jolla oli keliakia. Sain maistaa häneltä palan siemennäkkäriä ja olin aivan myyty. Ei ihme, että siemennäkkäristä on tullut suorastaan hitti.
Huomaathan, että näkkileipä sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon, kun käytät leivonnassa puhtaita kaurahiutaleita.

Siemennäkkäri

3 kananmunaa
1 dl kuorittuja seesaminsiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1 dl kaurahiutaleita (puhdasta kauraa)
3/4 tl suolaa
2 rkl perunajauhoja
1. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita pehmeäksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille mahdollisimman ohueksi levyksi.
2. Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

3. Leikkaa näkkäri heti uunista ottamisen jälkeen paloiksi ja jäähdytä ritilän päällä. Säilytä esimerkiksi paperipussissa, jotta näkkäri pysyy rapeana.

Vinkki: Siemennäkkäri toimii myös lahjana tai tuliaisena. Kokoa kaikki raaka-aineet kananmunaa lukuunottamatta kauniiseen lasipurkkiin. Kirjoita resepti ja kiinnitä se lasipurkkiin kauniilla nauhalla. Lahjan saajan tarvitsee lisätä enää kananmunat, ja näkkäri on valmis.

 

Siemennäkkäri on terveellinen, maukas, rapea ja kaiken lisäksi helppo tehdä täysin gluteenittomana.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s