Olet varmaan tehnyt joskus itse mysliä? Itsetehtyä mysliä kutsutaan nykyään granolaksi, ja se on huipputrendikästä. Tai ainakin hyvää ja terveellistä 🙂 Granolaan on helppo sekoittaa pussien ja pakettien pohjalle jääneet leseet, hiutaleet ja pähkinät. Kokeile rohkeasti erilaisia yhdistelmiä, oikeaa tai väärää ei ole.
![]() |
Granola eli itsetehty mysli |
![]() |
Malmgårdsin panimon myymälästä tarttui matkaan maistiaisia. |
Kävimme vierailulla Malmgårdsin panimossa (pahoittelen kännykkäkuvien laatua). Malmgårdsin myymälästä tarttui mukaani ihana pussillinen Luomu spelttihiutaleita. Niistä se idea sitten lähti..
Granola
2 dl kaurahiutaleita
2 dl spelttihiutaleita
2 dl ruishiutaleita
1/2 dl auringonkukansiemeniä tai siemensekoitusta
1/2 dl vehnäleseitä
1/2 dl oliiviöljyä
noin 2 rkl hunajaa
(rusinoita tai muita kuivattuja hedelmiä)
1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja levitä uuninpellille leivinpaperin päälle. Paahda 175 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia. Tarkkaile uunia ja varo, ettei mysli pääse palamaan.
2. Granola säilyy parhaiten tiiviissä lasipurkissa. Voit käyttää kaapistasi löytyviä leseitä, hiutaleita, siemeniä ja pähkinöitä. Kuivatut hedelmät, rusinat ja vaikkapa rouhittu suklaa sopivat myslin sekaan. Toki ne kannattaa lisätä vasta jäähtyneeseen granolaan. (Itse sekoitin granolan sekaan rusinoita ja kuivattuja luumuja.)
Granola maistuu jogurtin seassa, sellaisenaan naposteltuna, jäätelöannoksessa tai vaikka salaatissa. Vain mielikuvitus on rajoituksena!
![]() |
|
Huvila omenasiideri maistui kuumana kesäpäivänä. |
![]() |
Malmgårdsin kartano |
Malmgårdsin panimovierailun jälkeen kävimme vierailemassa kesäisessä Porvoossa. Kuuma päivä ajoi meidät jokivarteen terassille, jossa maistelimme kesäiset Aperol Spritzit. Aurinkoisia kesäpäiviä soisi lisää, vesisade saisi jo riittää. Onneksi niistä harvoista aurinkoisista päivistä on osannut nauttia!
![]() |
Aperol Spritz |
![]() |
Ihana kesäinen Porvoo |