Oikeasti maukas kasvispiirakka

Tästä reseptistä olen kuullut niin hyvää palautetta, että täytyyhän se jakaa. Kehittelimme sen kollegani Lauran kanssa K-Ruoka-lehteen (4/2017). Kasvispiirakka sisältää maitotuotteita, joten se sopii lakto-vegetaariseen ruokavalioon. Resepti on tosi helppo, mutta toki kasvisten suikalointi ja rullaus vaativat pientä näpertelyä.

IMG_7341

Olin viikonloppuna siskoni synttäreillä. Pikkuserkkuni toi sinne tämän piirakan, koska oli kuulemma himoinnut sitä jo lehden ilmestymisestä lähtien. Piirakka sai kehuja kasvissyöjiltä: ”Tää on parasta kasvispiirakkaa, mitä oon syönyt. Tää oikeesti maistuu joltain!”. Piirakka maistui oikein hyvin myös ilman yrttiöljyä.

Suolainen piirakka on varmasti yksi suosituimmista tarjottavista monenlaisissa juhlissa. Makuja on monia, mutta suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Alkuperäinen resepti kuvineen ja videoineen löytyy tietenkin täältä.

Kasvispiirakka

Pohja

  • 1 1/2 dl ruisjauhoja
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 100 g voita
  • rkl vettä

Täyte

  • (n. 340 g) kesäkurpitsa
  • (300 g) porkkanaa
  • pkt (200 g) Pirkka Parhaat fetajuustoa
  • 1/2 dl maitoa
  • valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 150 g emmental-mozzarellajuustoraastetta
  • ripaus mustapippuria

Yrttiöljy

  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • ruukku tuoretta basilikaa
  • valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • ripaus mustapippuria
  1. Sekoita jauhot, suola ja pehmeä rasva keskenään. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin 15 minuutiksi. Pistele pohja haarukalla. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
  3. Kuori porkkanat ja leikkaa porkkanat pitkittäin ohuiksi suikaleiksi kuorimaveitsellä. Höylää kesäkurpitsasta juustohöylän avulla ohuita viipaleita ja halkaise viipaleet pitkittäin kahtia.
  4. Soseuta fetajuusto ja maito sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita joukkoon valkosipuli, juustoraaste ja pippuri. Levitä täyte pohjan päälle. Rullaa kasvissuikaleita tiukiksi rulliksi ja paina ne täytteen päälle pystyyn ruusukkeiksi.
  5. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia. Nosta piirakka ylätasolle ja paista vielä 5-10 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä.
  6. Valmista yrttiöljy soseuttamalla öljy ja basilikanlehdet sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon valkosipuli ja pippuri. Valuta öljy piirakan pinnalle ennen tarjoilua tai tarjoa yrttiöljy erikseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s