Laskiaistiistaina syödään perinteisesti hernekeittoa ja laskiaispullia. Tiistai on arkipäivä, joten laskiaispullia ei välttämättä ehdi leipoa alusta asti itse. Helpointa on ostaa laskiaispullat kaupasta tai kahvilasta. Laskiaispullat voi tehdä kätevästi myös pakastealtaasta löytyviin valmiisiin pulliin. Suosittelen kokeilemaan, jos et vielä ole testannut!

Olen yksi niistä, joiden mielestä pullataikinan tekeminen on sen verran työlästä, etten viitsisi enää töiden jälkeen ryhtyä leipomaan. Nyt olen vauvan kanssa kotona, mutta leipomisen sijaan halusin silti keksiä jonkin nopeamman ja helpomman tavan herkutella laskiaisena. En halunnut kuitenkaan ostaa pullia valmiina, joten mietin mihin leivonnaiseen saisin helposti samaa makua ja fiilistä, jota laskiaispullissa on. Näin syntyivät laskiaispancakes eli amerikkalaiset pannukakut laskiaistyyliin. Taikina maustetaan kardemummalla ja pannukakut tarjotaan hillon, marjojen ja kermavaahdon tai kauravispin kanssa.
Laskiaispancakes
4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
ripaus suolaa
3 dl maitoa tai kaurajuomaa
2 kananmunaa
2 rkl öljyä
- Sekoita keskenään maito, kananmunat ja öljy. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota hetken aikaa.
- Paista pannukakut mieluiten lettupannulla. Voitele pannu rasvalla. Huomaa, että amerikkalaiset pannukakut kohoavat reilusti paistettaessa. Käännä pannukakut heti, kun pinnalle tulee kuplia. Taikinasta tulee noin 16 pannukakkua.
- Tarjoa laskiaispancaket hillon, marjojen ja kermavaahdon tai kauravispin kanssa.
Perinteisemmät amerikkalaiset pannukakut eli pancaket saat jättämällä kardemumman pois. Amerikkalaiset pannukakut tarjotaan yleensä vaahterasiirapin kanssa.
