Uunifetapasta pinaatilla

Muutama viikko sitten somessa hehkutettiin ihanaa uunifetapastaa, joka lähti liikkeelle Liemessä-blogista. Pastaa hehkutettiin niin monessa kanavassa, että sitä oli vaikea olla huomaamatta. Ihania kuvia ja kehuja sateli kaikkialta, mutta jostain syystä hitti jäi silti testaamatta.

Uunifetapasta

Rakastan feta-pinaatin ja fetan yhdistelmää, joten mietin onnistuisikohan vastaava uunipasta pinaatista? Pari päivää sitten kaapista löytyi Pirkka Parhaat fetaa, kirsikkatomaattirasia ja pakastimesta pussillinen Pirkka lehtipinaattia. Päätin kokeilla tuunattua hittipastaa, ja kyllä kannatti! Alkuperäistä reseptiä en ole edelleenkään testannut, mutta se on varmasti vähintään yhtä hyvää!

Uunifetapasta

Uunifetapasta pinaatilla

  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 ps (200 g) lehtipinaattia (pakaste)
  • 1 pkt (200 g) Pirkka Parhaat fetaa
  • 1 rs kirsikkatomaatteja
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • 1-2 tuoretta chiliä
  • n. 300 g spaghettia
  • (pieni loraus sitruunanmehua tai valkoviinietikkaa)

 

  1. Kaada öljy uunivuokaan ja levitä päälle jäiset pinaatit. Nosta pinaatin päälle fetajuusto ja kirsikkatomaatit. Ripottele päälle suolaa ja pippuria sekä 1-2 chiliä.
  2. Pane vuoka 200-asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi.
  3. Keitä sillä aikaa pasta suolassa maustetussa vedessä.
  4. Nosta uunivuoka lopuksi 5-10 minuutiksi uunin ylätasolle.
  5. Sekoita kaikki ainekset valutetun pastan joukkoon. Lisää halutessasi pieni loraus sitruunanmehua tai valkoviinietikkaa. Nauti pinaattinen uunifetapasta heti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s