Pinaattipannari

Rakastan pinaattilettuja, mutta en jaksa paistaa niitä kovin usein. Kun noin 10 vuotta sitten maistoin kollegani kehittämää pinaattipannaria koekeittiöllä, otin reseptin talteen. Jonkin aikaa unohduksissa ollut resepti on osoittautunut taaperon kanssa kullan arvoiseksi arjen pelastajaksi. Oletko testannut?

Tällä kertaa korvasin puolet pannarin jauhoista kaurahiutaleilla. Toimi hyvin! Poika söi pannaria 1/4 pellillistä, jonka perusteella voisi arvella, että pinaattipannari maistuu myös lapsille.

Pakastepinaatti on muuten todella hyvä hätävara. Pidän sitä aina pari pussia pakastimessa. Kun pinaattipannari alkaa kyllästyttää, pinaatista syntyy esimerkiksi ihana palak paneer, pinaattinen uunifetapasta, pinaattivohveleita tai vaikka suolainen pinaatti-fetapiirakka yllätysvieraille.

Pinaattipannari

150 g pinaattia (pakaste)
7 dl maitoa
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 tl suolaa
1/4 dl öljyä

  1. Sulata pinaatti pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Sekoita maito munat, jauhot, hiutaleet, öljy ja suola vatkaimella. Anna turvota noin 30 minuuttia. Sekoita joukkoon sulatettu pinaatti.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 225 asteessa 25-30 minuuttia. Tarjoa pinaattipannukku raejuuston kanssa.

Huom! Alkuperäisessä pinaattipannukakun reseptissä on 2 dl vehnäjauhoja ja 1 1/2 dl hiivaleipäjauhoja.

Yksi kommentti artikkeliin ”Pinaattipannari

  1. Heidi sanoo:

    Ihana hätävararuoka! Täytyykin ostaa pinaattia pakkaseen! En jotenkin ole osannut käyttää pakastepinaattia muuhun kuin piilottaa sitä smoothieseen ja joskus tehnyt pinaattikeittoa, joka ei uponnut lapsille laisinkaan.

    Tykkää

Jätä kommentti