Ei-niin-syntiset cookiet

Kotona ollessani olen kehittänyt itselleni sellaisen huonon tavan, että päiväkahvin kanssa täytyy aina kaivella kaapista jotain pientä hyvää. Toivottavasti en ole ainoa! Olin joskus tallentanut puhelimeeni tällaisen reseptin, jonka alkuperää en valitettavasti enää löytänyt. Näistä tuli sopivat herkulliset, mutta ei-niin-syntiset cookiet, joita voi melko hyvällä omatunnolla kaivaa kahvin kaveriksi. Et ikinä arvaa, mistä nämä cookiet on tehty!

Nämä astetta terveellisemmät, ei-niin-syntiset chocolate chip cookiet, tehdään kikherneistä. Saattaa kuulostaa epäilyttävältä, mutta suosittelen kokeilemaan. Mikäli rakastat raakaa keksitaikinaa, tämä cookietaikina on syötävissä ihan sellaisenaan! Taikina muistuttaa koostumukseltaan makeaa hummusta.

Resepti on tosiaan jostain kuvakaappauksesta peräisin, eikä sen alkuperä ole tiedossa. Reseptiä voisi hieman vielä jatkokehitellä, mutta oikein mainiosti maistui ihan tällaisenaan. Kokeile ja kerro mitä pidit?

Kikherne-cookies

1 tlk (380 g/230 g) kikherneitä valutettuna
1/2 dl maapähkinävoita
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
ripaus suolaa
50-100 g tummaa suklaata rouhittuna

  1. Mittaa kaikki raaka-aineet suklaata lukuun ottamatta tehosekoittimeen. Aja seos tasaiseksi.
  2. Sekoita suklaa taikinaan. Pyörittele taikinasta noin 10 palloa ja litistä ne pellille leivinpaperin päälle. Paista noin 12 minuuttia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s