Sinihome-piparijuustokakku

Klassinen yhdistelmä maistuu myös paistettavassa juustokakussa! Yhtä aikaa suolainen ja makea juustokakku toimii loistavasti esimerkiksi glögin kanssa tai juustopöydässä. Kakku koristellaan rennosti persimonilla ja pipareilla.

Sinihomejuustoisen paistettavan piparijuustokakun ajatus on muhinut päässäni jo pitkään. Vihdoinkin ehdin testata sen, ja koska pidimme kakusta, uskallan jakaa ohjeen muillekin sinihomejuuston ystäville. En voinut vielä muutama vuosi sitten sietää sinihomejuustoa missään muodossa, mutta ilmeisesti riittävän monta maistelukertaa koekeittiöllä teki tehtävänsä!

Kakussa on paistettavan juustokakun täyte, johon lisäsin raidan sinihomejuustoa. Jätin täytteestä sitruunankuoren ja -mehun pois, sillä epäilin niiden riitelevän homejuuston kanssa. Kakun kanssa kannattaa tarjota persimonia, tai mikäli et pidä persimonista, niin myös viikunat sopivat loistavasti. Kakku on todella helppo valmistaa, et tarvitse edes sähkövatkainta.

Sinihome-piparijuustokakku

Pohja
175 g pipareita
75 g voita

Täyte
2 rs (à 180 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (250 g) rahkaa
1 tlk (2 dl) vispikermaa
1 3/4 dl sokeria
3 kananmunaa
3/4 dl maizenaa
75-100 g sinihomejuustoa (Valio Aura)

  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai perunasurvimella kulhossa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle. Voit voidella vuoan reunat, jotta kakku ei tartu reunoihin kiinni.
  2. Sekoita täytteen ainekset sinihomejuustoa lukuun ottamatta kierrevatkaimella. Kaada puolet seoksesta vuokaan. Murustele sinihomejuusto tasaisesti täytteen päälle ja valuta varovasti loput täytteestä vuokaan. (Juusto sekoittuu hieman täytteeseen, mutta voit halutessasi painella sitä varovasti pinnan alle.)
  3. Paista juustokakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Sammuta uuni, jätä luukku raolleen ja jätä kakku jäähtyvään uuniin vielä noin tunnin ajaksi. Irrota kakun reunat varovasti vuoan reunoista veitsellä, mutta jätä kakku edelleen vuokaan. Näin kakun pinta ei välttämättä halkeile jäähtyessään niin pahasti. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten jääkaappiin. Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. Anna kakun vetäytyä muutaman tunnin ajan tai mielellään yön yli.
  4. Koristele kakku rennosti persimonilla, pipareilla sekä rosmariinilla tai kuusen oksilla. Voit käyttää koristelussa myös granaattiomenansiemeniä, karpaloita tai puolukoita.

Ps. Sinihomejuuston ja piparin yhdistelmä on yksi niistä joulun herkuista, joita moni raskaana oleva kaipaa jouluna. Raskaus ja jouluruoat eivät nimittäin sovi kovin hyvin yhteen. Joulupöydän ja pikkujoulujen tarjoilut ovat raskaana olevalle usein vähän tylsiä, sillä monet joulun kalapöydän ja juustopöydän antimista löytyvät ns. kiellettyjen listalta. Kaikkia juustoja voi kuitenkin syödä kunnolla kuumennettuna. Tällä juustokakulla voit siis ilahduttaa myös heitä, jotka joutuvat muuten kieltäytymään juustopöydän antimista!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s