Tosi helppo omenapiirakka

 
Helpoista helpoin omenapiirakka syntyy lapsuudestani tutulla reseptillä. Ala-asteella vierailin paljon parhaan ystäväni luona, ja teimme tätä piirakkaa syksyisin lähes joka kerta koulun jälkeen. Kirjoitin reseptin kaverini luona paperilapulle, joten sen alkuperäistä lähdettä ei ole saatavilla. Ohje oli hänen äitinsä reseptivihossa. Kiitos siitä, sillä resepti on ollut tähän päivään asti ahkerassa käytössä!

 Omenapiirakka

2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
2 dl piimää tai kermaviiliä
75 g voita
1 kananmuna
Piirakan pinnalle:
4-6 omenaa
2 tl sokeria
1 tl kanelia
1. Huuhtele omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi omenat kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Sulata voi.2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää kulhoon piimä tai kermaviili, jäähtynyt voi sekä kananmuna. Sekoita. 
3. Kaada taikina piirakkavuokaan ja asettele pinnalle omenaviipaleet. Ripottele pintaan kaneli ja sokeri. 
4. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Piirakka maistuu parhaalta lämpimänä kylmän jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Huom! Piirakkapohja toimii hyvin myös erilaisten marjapiirakoiden tai raparperipiirakan pohjana. Maitotuotteeksi sopii maustamaton jogurtti, piimä, viili, kermaviili tai muu hapanmaitotuote. Myös kasviperäinen tuote sopii hyvin, kunhan se on riittävän hapan. Olen testannut piirakassa voin tilalta myös öljyä. Öljy toimii hyvin, piirakasta tulee ihanan pehmeä. Maun puolesta voi on kuitenkin ehdottomasti parempi.

 
 

 
Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Tosi helppo omenapiirakka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s