Sushi-ilta

Olen tehnyt sushia muutaman kerran. Itsetehty sushi on yleensä ollut ”ihan hyvää”. Tällä kertaa sushi onnistui kuitenkin niin ällistyttävän hyvin, että en meinannut itsekään uskoa. Sushi oli niin hyvää, että piti jopa myöntää ääneen, ettei ravintoloissakaan saa aina näin hyvänmakuista sushia. Kuulostaa kyllä vähän hullulta. Uskoisin, että syy oli onnistuneesti keitetyssä riisissä. Sanotaan, että riisin keittäminen on sushin tekemisessä haastavinta, ja se pitää varmasti paikkansa.


Täytteenä sushissa oli tällä kertaa avokadoa, kurkkua, kylmäsavulohta ja Pirkka sushimix pakkaus, joka sisältää sushin päällisiä ja surimia (kuvan alareunassa).

Sushin tekeminen ei ole oikeastaan vaikeaa. Keitin riisin tämän ohjeen mukaan ja kerrankin niin, että noudatin ohjetta kirjaimellisesti. Levitin riisin jäähtymään laakealle Teema-vadille. Sushiriisistä tuli todella maukasta ja rakenteeltaan sopivaa.

Sushin tekemisen oppii vain kokeilemalla. Alkuun riisiä tuli levitettyä liian paksusti, mutta sen kanssa kannattaa olla maltillinen. Ohut kerros on vaikeampi levittää, mutta lopputulos on paljon parempi. Täytteitä mahtuu enemmän. 🙂 Nigirisushit pyörittelen yleensä kelmun avulla. Reilu lusikallinen riisiä pienen kelmupalan päälle, puristus myttyyn, ja sushi on valmis.

Sushin kanssa tarjotaan yleensä wasabia, soijaa ja inkivääriä.
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s