Sushi-ilta

Olen tehnyt sushia muutaman kerran. Itsetehty sushi on yleensä ollut “ihan hyvää”. Tällä kertaa sushi onnistui kuitenkin niin ällistyttävän hyvin, että en meinannut itsekään uskoa. Sushi oli niin hyvää, että piti jopa myöntää ääneen, ettei ravintoloissakaan saa aina näin hyvänmakuista sushia. Kuulostaa kyllä vähän hullulta. Uskoisin, että syy oli onnistuneesti keitetyssä riisissä. Sanotaan, että riisin keittäminen on sushin tekemisessä haastavinta, ja se pitää varmasti paikkansa.


Täytteenä sushissa oli tällä kertaa avokadoa, kurkkua, kylmäsavulohta ja Pirkka sushimix pakkaus, joka sisältää sushin päällisiä ja surimia (kuvan alareunassa).

Sushin tekeminen ei ole oikeastaan vaikeaa. Keitin riisin tämän ohjeen mukaan ja kerrankin niin, että noudatin ohjetta kirjaimellisesti. Levitin riisin jäähtymään laakealle Teema-vadille. Sushiriisistä tuli todella maukasta ja rakenteeltaan sopivaa.

Sushin tekemisen oppii vain kokeilemalla. Alkuun riisiä tuli levitettyä liian paksusti, mutta sen kanssa kannattaa olla maltillinen. Ohut kerros on vaikeampi levittää, mutta lopputulos on paljon parempi. Täytteitä mahtuu enemmän. 🙂 Nigirisushit pyörittelen yleensä kelmun avulla. Reilu lusikallinen riisiä pienen kelmupalan päälle, puristus myttyyn, ja sushi on valmis.

Sushin kanssa tarjotaan yleensä wasabia, soijaa ja inkivääriä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s