Pho-keitto valmistuu hetkessä, kun oikaiset liemen kanssa. Hitaasti luista haudutettu lihaliemi on autenttisen pho-keiton perusta, mutta kotioloissa pääsee samaan makumaailmaan helpomminkin. Palautteen perusteella tämä veti vertoja jopa ravintolassa syödylle pho-keitolle, joten uskallan jakaa ohjeen muillekin. Olkaat hyvät!


Pho-keitto
2 l vettä
3 liemikuutiota (käytin kasvisliemikuutioita)
6 neilikkaa
6 pippuria
3 tähtianista
2 kanelitankoa
ripaus kardemummaa
2 rkl kalakastiketta (tai esim. soijakastiketta)
1 rkl limetinmehua
300 g naudanlihaa suikaleina (esim. fileetä, sisäpaistia tai paahtopaistia)
noin 200 g riisinuudeleita
Lisäksi
3 kevätsipulin vartta hienonnettuna
korianteria ja/tai minttua
1 chili hienonnettuna
limetinlohkoja
Lihan mureuttamiseen
1 rkl soijakastiketta
1 tl soodaa
1 tl sokeria
- Mureuta liha ennakkoon etenkin, jos käytät paistisuikaleita. Ohje alla.
- Mittaa ensin vesi ja mausteet kattilaan. Keitä lientä noin 15 minuuttia.
- Lisää kiehuvaan liemeen lihasuikaleita vähän kerrallaan. Kuori pinnalle muodostuva vaahto reikäkauhalla tai lusikalla. Lisää myös nuudelit liemeen. Keitä noin 5 minuuttia tai kunnes nuudelit ovat pehmenneet. (Huom! Jos et syö keittoa heti, valmista liemi ja keitä nuudelit erillisessä kattilassa. Näin nuudelit eivät mene säilytyksessä turhan pehmeiksi. Voit yhdistää keitetyt nuudelit ja liemen suoraan annoskulhoissa sitä mukaa, kun syöt keittoa.)
- Nostele keitto kulhoihin. Voit poimia isoimmat mausteet halutessasi pois keitosta. Lisää pinnalle kevätsipulia ja yrttejä. Tarjoa keiton kanssa chiliä ja limetinlohkoja.
Lihan mureuttaminen
Jos käytät naudan paistisuikaleita, suosittelen mureuttamaan ne ensin. Kiinalaisista ravintoloista tuttu suussa sulavan pehmeä ja murea liha mureutetaan usein soodalla. Tämä vinkki toimii hyvin myös porsaanlihasuikaleiden mureuttamiseen, joten vinkki kannattaa ottaa talteen! Toimii hyvin esimerkiksi wokeissa, joissa lihaa ei haudutella pitkiä aikoja. Mittaa lihasuikaleiden päälle sooda, sokeri ja soijakastike. Sekoita tasaiseksi ja nosta jääkaappiin. Anna mureutua vähintään puoli tuntia, mieluummin vaikka yön yli.

