Shakshuka, kaappiruokien kunkku!

Kun jääkaapissa ei ole oikein mitään tuoretta, ja ruoka pitäisi kehitellä kuiva-ainekaapin antimista, päädyn usein tekemään shakshukaa. Mitä ihmeen shakshukaa? Shakshuka on ehkä yksinkertaisimmillaan selitettynä mausteinen tomaattikastike, johon rikotaan pinnalle kananmunia.

 

Shakshuka

 

Shakshuka on suosittu brunssiruoka, mutta toimii hyvin lounasruokana tai päivällisenä. Alun perin shakshuka on lähtöisin Lähi-idästä. Sana shakshuka tarkoittaakin sekoitusta, mikä kuvaa hyvin ruokaa.

Kehittelin aikanaan K-ruokaan shakshuka reseptin, jota muokkaan aina kaapissa olevien raaka-aineiden ja fiiliksen mukaan. Usein käytän kikherneitä, joskus shakshukan pohjana on jauhelihakastikkeen loput. Tällä kertaa minulla oli testissä vegaanista VegMe:n jauhelihan kaltaista jauhisrouhetta (VegMe Färs), jota laitoin 1/2 rasiaa. Tuote on soijapohjainen.

Shakshuka onnistuu myös vihreänä, esimerkiksi pakastetusta lehtipinaatista. Reseptini pinaattishakshukalle löydät K-ruoan sivulta. Jos tykkäät pinaatista ja esimerkiksi Palak paneerista, kannattaa kokeilla!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s