Sormiruokailijan riisipiirakat

Lähes kaikki lapset rakastavat karjalanpiirakoita, eikö? Karjalanpiirakat ovat käteviä eväinä ja välipaloina. Ne kuitenkin sisältävät suolaa ja useimmiten myös maitoa, joten ihan pienelle (tai allergiselle) lapselle niitä ei voi antaa.

Hedelmäsoseet ja hedelmät ovat hyviä välipaloja, mutta mietin mitä voisin antaa vauvalle, jos en halua antaa vauvalle makeaa välipalaa. Niin syntyivät tosi helpot sormiruokailijan riisipiirakat!

vauvan riisipiirakat
Sormiruokailijan riisipiirakat ovat kuin pehmeitä vauvan ”karjalanpiirakoita”

Ensiksi on pakko vinkata, että vauvan riisipuuro kannattaa ehdottomasti keittää riisihiutaleista. Kuulin tästä tuotteesta vasta nyt vauvan myötä. Miksi en ole tiennyt aikaisemmin, että riisipuuroa saa tehtyä myös viidessä minuutissa?

Vauvan puuroa keittelen aina koko satsin kerralla, vaikka hän syökin kerralla vain pienen osan. Loput jäähdytän ja laitan jääkaappiin odottamaan. Samasta puurosta tarjoan 2-3 aamu-/iltapuuroa, eli yhden tuoreena ja 1-2 kertaa lämmitettynä. Kertaalleen lämmitettyä puuroa ei pidä tarjota enää uudelleen, eli lämmitän puuroa aina vain pienen määrän kerrallaan.

Vauvan riisipuuro

1 dl riisihiutaleita
3 1/2 dl vettä (tai äidinmaitoa, korviketta tai sopivaa kauravalmistetta)

  1. Sekoita riisihiutaleet ja vesi kattilassa. Kiehauta, laske lämpöä ja hauduta noin 5 minuuttia välillä sekoitellen.

Vauvan riisipiirakat

2 dl valmista riisipuuroa
2 kananmunaa

  1. Riko kananmunat ja sekoita ne jäähtyneen puuron joukkoon.
  2. Lusikoi pellille leivinpaperin päälle.
  3. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes riisipiirakat ovat saaneet hieman väriä.

Vinkki! Sormisyöjän riisipiirakat onnistuvat myös pannulla paistaen. Kokeilin kypsentää ne myös mikrossa, mutta rakenne on silloin ilmavampi. Onnistuu kuitenkin kaikin tavoin, eli uunia ei ole pakko lämmittää. Vauvan riisipiirakoiden syöminen on melko sotkuista, etenkin lämpiminä.

Toinen hyvä välipalavinkki on makeapi, mutta aikuisellekin maistuva vauvan apinaeväs. Niistä löytyy netissä monenlaisia muunnoksia.

Vauvan apinaeväs

1 banaani
1 dl kaurahiutaleita tai ruishiutaleita
ripaus kanelia ja kardemummaa
1 rkl öljyä

  1. Kuori ja muussaa banaani. Sekoita joukkoon muut ainekset.
  2. Lusikoi pellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Vinkki! Kokeilin tehdä apinaevästä joulun jälkeen, kun halusin keksiä maapähkinä-rusinasekoitukselle jotain käyttöä. Sekoitin niitä hieman perusmassan joukkoon. Keksit onnistuivat ihan hyvin, mutta ihan pienelle vauvalle niitä ei tietenkään voi antaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s