Gnocchivuoka tuo vaihtelua arkeen

Jos kaipaat vaihtelua pastaruoille, kokeile helppoa gnocchivuokaa! Gnocchit ovat italialaisia pieniä palleroita, mykyjä, jotka valmistetaan yleensä perunasta.

Gnocchit voi tehdä alusta asti itse kuten pastankin, mutta kaupan valmiit gnocchit ovat arjen kiireessä todella hyviä ja käteviä. Ne ovat myös varsin nopeita, sillä ne kypsyvät 3 minuutissa aivan kuten tuorepasta! Jos et halua valmistaa ruokaa uunissa, gnocchit voi nauttia sellaisenaan hyvän kastikkeen kanssa. Uuniruokien ystävälle suosittelen kuitenkin gnocchivuokaa, sillä sekin valmistuu alle puolessa tunnissa!

Gnocchivuoka

500 g gnoccheja
1 tlk (400 g) kuorittuja tomaatteja tai tomaattimurskaa
1 tlk kidneypapuja, mustapapuja tai kikherneitä valutettuina
2 dl vettä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tl basilikaa
1-1 1/2 tl suolaa
ripaus sokeria
ripaus pippuria
1/2 rs (à 250 g) kirsikkatomaatteja
2 ps (à 125 g) mozzarellaa

  1. Levitä gnocchit uunivuokaan. Lisää vuokaan tomaattisäilyke, pavut, vesi, hienonnetut valkosipulit sekä mausteet. Sekoita.
  2. Lisää vuokaan kirsikkatomaatit. Revi päälle mozzarella.
  3. Paista vuokaa 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna vuoan tekeytyä hetki ennen tarjoamista.

Huom! Gnocchi-nimellä myydään myös kuviopastaa, joten ole tarkkana, että ostat oikean tuotteen. Gnocchit löytyvät kaupan pastahyllystä tai tuorepastojen luota. Jos haluat valmistaa ruokaa suuremmalle joukolle, kannattaa annos tuplata. Jos et ole aiemmin maistanut gnoccheja, voivat ne ensimmäisellä maistokerralla olla hieman erikoisia. Gnocchien perunasta tehty rakenne voi tuntua alkuun oudolta, mutta mikäli pelmenit, dumplingit ja muut ”taikinanyytit” maistuvat, pidät varmasti myös gnoccheista.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s