Parsakaalipasta

Parsakaali tuo pastaan keväisen vihreän värin, ihanan maun ja paljon hyviä ravintoaineita. Nopeassa parsakaalipastassa on vain parsakaalia, valkosipulia, sitruunanmehua ja parmesaania. Muuta ei tarvita!

Parsakaalipasta valmistui tällä kertaa supernopeasti Tuorekset parsakaalimurusta. Voit ihan yhtä hyvin raastaa parsakaalin itse. Valmis parsakaalimuru oli minulle uusi tuttavuus, ja kieltämättä se teki pastasta todellista pikaruokaa. Tuorepastan ansiosta parsakaalipasta valmistui alle 15 minuutissa! (Huom! Tämä ei ole maksettu mainos, vaan pelastin tuotteen hävikkilaatikossa.)

Parsakaalipasta
(2-3 annosta)

250 g tagliatellea (tuorepasta)
300 g Tuorekset parsakaalimurua tai tuoretta parsakaalia raastettuna
2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
n. 3 rkl öljyä
n. 1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
2 tl sitruunanmehua
1 dl parmesaania raastettuna

  1. Keitä tuorepasta reilusti suolatussa vedessä.
  2. Pyörittele parsakaalimurua ja hienonnettua valkosipulia kuumalla pannulla reilussa öljyssä muutama minuutti, kunnes parsakaali pehmenee hieman. Lisää öljyä tarvittaessa. Mausta seos suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla.
  3. Ota noin 1 dl pastan keitinvettä talteen. Valuta pasta ja sekoita se parsakaalimurun joukkoon. Lisää keitinvettä ja parmesaania. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa tai sitruunanmehua. Tarjoa parsakaalipasta sellaisenaan tai halutessasi esimerkiksi broilerin kanssa.

Vinkki! Parsakaalipasta ei varmasti muutu ainakaan huonommaksi, jos lisäät pastan sekaan lorauksen kermaa tai hieman ranskankermaa. Parmesaania ei myöskään voi olla liikaa, joten lisää sitä huoletta oman makusi mukaan!

Vauvavinkki! Ennen maustamista otin hieman parsakaali-valkosipulipaistosta sivuun vauvalle. Sitä voi sekoittaa vaikka perunasoseen joukkoon tai valmiin purkkiruoan joukkoon tuomaan lisää makua ja väriä. Meillä ainakin uppoaa kaikki, missä on parsakaalia!

Ps. Tuli tässä samalla mieleen, että sain aikanaan töissä kehitellä uudelle Tuorekset kukkakaalimurulle reseptin. Siitä syntyi lopulta kiva kukkakaalipizzapohja, joka taipuu jäähtyneenä myös vaikka tortillaksi. Jos kaipaat kevyempää pizzapohjaa/ketopizzapohjaa/karppipizzapohjaa, kannattaa testata! Kukkakaalin voi toki raastaa ihan itse myös näihin, jos halua. Alkuperäiseen reseptiin tämä onkin muutettu, sillä tuotteen valmistus oli jonkin aikaa katkolla.

Jätä kommentti