Mokkapalat ilman vatkainta

Mokkapalat on suomalaisten kestosuosikki niin lastenkutsuilla, kahvipöydissä kuin myyjäisissäkin. Halusin valmistaa helpot mokkapalat ilman vatkainta niin, että taikina onnistuu vain sekoittamalla. Sekoitettava taikina tekee mokkapalojen leipomisesta entistä helpompaa!

Reseptissä sekoitetaan kahvin ja sulatetun voin joukkoon kuivat ainekset sekä kananmunat. Niinpä mokkapalat ovat valmiina uuniin nopeammin kuin uskotkaan! Pohja on mokkapaloille tyypillinen, eli kakkumainen, mutta hieman mehevämpi kuin perinteisessä mokkapalojen reseptissä, jossa munat ja sokeri vaahdotetaan. Näissä mokkapaloissa on reilusti kahvia, mutta kahvin maku jää silti miedoksi. Pohjaan tulevan kahvin voi toki halutessaan korvata vedellä tai maidolla.

Jokaisella on varmasti mielikuva täydellisistä mokkapaloista, eikä yhtä oikeaa reseptiä ole sen vuoksi edes olemassa. Kokeile näitä helppoja mokkapaloja ja kerro maistuivatko ne teille?

Mokkapalat

200 g voita
2 1/2 dl kahvia
1/2 dl vettä
5 dl vehnäjauhoja
3 1/2 dl sokeria
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
3 kananmunaa

Kuorrutus
75 g voita
3/4 dl kahvia
6 dl (noin 330 g) tomusokeria
noin 4 rkl tummaa kaakaojauhetta

  1. Paloittele voi (200 g) kulhoon. Anna pehmetä huoneenlämmössä tai sulata hieman mikron sulatusteholla.
  2. Keitä kahvi ja kaada kuuma kahvi voin päälle. Anna voin sulaa. (Jos voi ei jostain syystä sula, pyöräytä seosta vielä mikron sulatusteholla, jotta saat voin kunnolla sulatettua). Sekoita joukkoon vesi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voisulan, kahvin ja veden joukkoon.
  4. Riko kananmunat ja sekoita niiden rakenne rikki pienessä kulhossa. Lisää taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  5. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  6. Sulata kuorrutusta varten voi ja sekoita joukkoon kahvi. Lisää tomusokeri ja kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi. Levitä jäähtyneen pohjan pinnalle. Ripottele päälle nonparelleja, kookoshiutaleita tai muita koristeita. (Jos kuorrutus jähmettyy liikaa, voit joko lämmittää sitä hieman mikrossa tai lisätä siihen tippa kerrallaan vettä tai kahvia. Jos se taas on liian juoksevaa, lisää tomusokerin määrää. Kuorrutuksen pitäisi olla melko helposti levittyvää, mutta ei liian juoksevaa.)

Ps. Tiesitkö, että mokkapaloilla, kuten rakkaalla lapsella yleensä, on monta nimeä? Mokkapalat tunnetaan myös nimellä masaliisa, suklaapelti ja mokkaruudut. Mokkapaloilla on myös vaalea serkku, jota kutsutaan tuulomantortuksi.

8 kommenttia artikkeliin ”Mokkapalat ilman vatkainta

    • helsinkitchen sanoo:

      Kyllä tämä on tehty ihan tavalliselle pellille. Aiemmin vastaavaa palautetta ei ole tullut eikä nopealla vertailulla muissa resepteissä ole raaka-aineiden määrissä suurta eroa, joten en valitettavasti tiedä mikä on mahtanut olla syynä. Kovin paksuja tällaiset tavalliset mokkapalat eivät ole. Toki uunipellit ovat eri kokoisia, joten isossa uunissa tästä voi tulla tavallista ohuempi. Harmillista joka tapauksessa, että ohje aiheutti pettymyksen, pahoittelen!

      Tykkää

Jätä kommentti helsinkitchen Peruuta vastaus