Helppo wokki varhaiskaalista

Kesäporkkanat ja varhaiskaali ovat ihania sellaisenaan tai esimerkiksi coleslaw-salaatissa. Tällä kertaa halusin kuitenkin tehdä niistä jotain lämmintä ruokaa, mutta ei tehnyt mieli perinteistä kaalilaatikkoa. Näin syntyi varhaiskaaliwokki, jonka kastikkeeseen laitoin maapähkinävoita ja hoisin-kastiketta. Nam!

Jaoin Instagramissa kuvan wokista ja sen reseptiä kyseltiin kovasti, joten lupasin kirjoittaa sen blogin puolelle. Jääkaapissa oli varhaiskaalia, kesäporkkanoita ja paketti broilerin jauhelihaa. Meinasin tosiaan tehdä niistä jonkinlaisen kaalilaatikon, mutta se tuntui jotenkin syksyiseltä. Siitä se idea sitten lähti.. Nappaa idea ja tuunaa omaan makuusi sopivaksi!

Varhaiskaaliwokki

125 g vehnänuudeleita
n. 700 g varhaiskaalia suikaloituna
3 kesäporkkanaa viipaloituna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
n. 2 rkl seesamiöljyä
400 g broilerin jauhelihaa (tai 1 pkt esim. härkistä)
1 tl suolaa
3 rkl maapähkinävoita
2-3 rkl hoisin-kastiketta
2 rkl soijakastiketta
1-2 rkl limetinmehua

Lisäksi:
1 dl suolapähkinöitä
1-2 kevätsipulin vartta hienonnettuna
1 mieto chili viipaloituna
(korianteria hienonnettuna)

  1. Keitä nuudeleita noin 4 minuuttia ja valuta ne.
  2. Ruskista jauheliha tai härkis öljyssä isolla paistinpannulla tai wokissa. Mausta suolalla. Lisää valkosipuli ja hetken kuluttua myös kaali ja porkkanat. Sekoittele, kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet.
  3. Lisää nuudelit, maapähkinävoi, hoisin-kastike, soija ja limetinmehu. Kääntele sekaisin.
  4. Ripottele pinnalle lopuksi suolapähkinät, kevätsipuli, chili ja halutessasi korianteria. Maista ja lisää kastikkeita tarvittaessa. Maustekastikkeissa voi olla isojakin eroja. Tarjoa wokki hoisin-kastikkeen kanssa.

Jätä kommentti