Santorini

Santorini

Kippis ja hyvää juhannusta! Sateinen juhannus Suomessa ei houkutellut, joten vietin juhannuksen ensimmäistä kertaa ulkomailla, Kreikassa. Kun some juhannusaattona täyttyi toppatakkipäivityksistä, ei kaduttanut hetkeäkään. Suomessa oli pari astetta lämmintä ja paikoin satoi räntää.

 

Santorini

Päädyimme saarihyppelylle Kreikan saaristoon. Ostimme lennot Helsingistä Ateenaan ja paluulennot Santorinilta Helsinkiin. Ateenasta menimme lautalla Aeginan saarelle ja sieltä lautalla Santorinille.

 

Fira

Santorinia ei turhaan ole valittu yhdeksi maailman kauneimmista saarista. Firan kaupunki on tuttu lukuisista kuvista, mutta en ole ymmärtänyt miten hurja korkeusero todellakin on.

Fira

Joku jossain suositteli kävelyretkeä Firasta Oiaan. Pakkohan se oli toteuttaa, vaikka lämpötila lähenteli +35 astetta. Matkaa kertyy noin 10 km ja aikaa siihen kuluu reilu pari tuntia. Fiksumpi olisi lähtenyt aikaisin aamulla, mutta me lähdimme kävelemään juuri kuumimpaan aikaan päivästä. Patikointi oli parasta Santorinilla, suosittelen lämpimästi! Lisää patikkakokemuksia voit lukea vaikka Tripadvisorista.

Island hopping in Greece

Alkumatka tuntui uuvuttavalta, mutta kävelyretki oli ehdottomasti Santorinin paraas kokemus. Polku on epätasaista ja matka on rankka, joten kovin huonokuntoiselle tai heikkojalkaiselle en sitä suosittele. Matkalla ei ole juuri yhtään varjoa eikä kauppaa, joten ota reilusti vettä ja aurinkorasvaa mukaan!

 

Perissa

Majoituimme toisella puolen saarta Perissassa. Oli vaikea valita majoituspaikkaa, sillä löysin kokemuksia sekä Perissan että Kamarin puolesta. Voin omasta puolestani sanoa, että valinta oli ehdottomasti oikea. Riippuu tietenkin siitä mitä hakee.

Perissa on pieni rantakylä, joka muistutti minua monesta surffikylästä. Rannassa oli monta hyvää ravintolaa ja ihanan rauhallista. Kuvan jättikokoinen salaatti on Tranquilo -ravintolasta Perissasta. ISO suositus!

IMG_9993

Urheilullisina reissaajina kävelimme myös Perissasta Kamariin niiden välissä olevan vuoren yli. Matka ei ollut niin pitkä kuin Firasta Oiaan, mutta tällä kertaa ymmärsimme lähteä hieman ennen auringonlaskua. Reitillä ei ole opasteita eikä valoja, joten vähän seikkailumieltä tarvitaan.

Kamari oli myös kiva kaupunki, mutta se muistutti enemmän esimerkiksi kanariansaaria. Kauppoja, ravintoloita ja palveluita oli enemmän kuin Perissassa. Veikkaisin, että myös yöelämää löytyisi enemmän Kamarista. Tällä kokemuksella suosittelisin Kamaria yöelämää kaipaavalle ja lapsiperheille. Perissaa sen sijaan rauhaa kaipaaville, esimerkiksi pariskunnille.

 

Ammoudi

Ammoudi

Kun kävelee Oian kaupungin läpi päätyy alas Ammoudin kalastajakylään. Ammoudi on tunnettu kalaravintoloiden lisäksi kristallinkirkkaasta vedestä ja pienistä, salaisista rantapoukamista.

 

Island hopping in Greece

En rehellisesti sanottuna odottanut Santorinilta juuri mitään. Pidin Santorinia ehkä jonkinlaisena ylihinnoiteltuna turistirysänä, enkä ymmärtänyt ollenkaan sen upeat maisemat ja luonto siellä odottaa. Santorini on ehdottomasti kaiken hypetyksen arvoinen. Huonojalkaiselle siellä ei ole paljon nähtävää, sillä kaupungin kadut ovat pelkästään portaita ylös ja alas. Ota siis kunnon kengät ja reipas asenne mukaan.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s